14.2.2013

Ovela neuloja-äitiTyttönen ei ole suostunut käyttämään oikein mitään neuleita koko talvena. Kaikki kutittaa. Vain pörrölangasta ja Seitsemästä veljeksestä neulotut siililapaset ovat kelvanneet. Päättelin siis sen olevan osittain henkistä kutitusta. Päätin kokeilla vielä yhden hatun tekemistä. Meillä kun ei ollut oikein mitään hyvin korvia suojaavaa, mutta ei niin kuumaa hattua. (Tuo yläkuvan ihana karvahattu on aika lämmin, kun siinä on tikkivuori.)

Päätin antaa prinsessalle periksi ja hankin kerän vaalean liilaa Woolia ja toisen vaaleanpunaista Sädettä, jossa on paljetteja. Neuloin niitä yhdessä 3,5 mm puikoilla. Kun pipo oli valmis ensin sitä ihasteltiin ja sitten sanottiin, että se kutittaa, kun se on villaa. Olinkin ovela ja sanoin, ettei se ole villaa, kun siinä on paljettejakin. Sitten pipoa on pidetty joka päivä. Nyt tiedän millaiset neuleet kelpaavat. En vain tiedä onko niiden neulominen kovin antoisaa, jos niiden pitää olla prinsessalle sopivia. Seuraavaksi taidan kokeilla puuvillalankoja ja väritystä omaan makuuni.

3 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

meillä onneksi kelpaa vieläkin melkolailla kaikki mitä tarjotaan, joskus on eriäviäkin mielipiteitä... Ja äidinkin tekemät kelpaa, ompelemaan en vain ole ehtinyt hetkiin, ehkä nyt hiihtolomalla... Ja jemmasta löytyy kanervanväristä sädettä. =) Hyvää ystävänpäivää!

Mirva kirjoitti...

Kiitos vinkistä, taidanpa alkaa ketuksi minäkin! :)

Anna kirjoitti...

Heidi: Meillä ompelukset kelpaa, mutta niihin tyttönen pääsee kai enemmän vaikuttamaan.

Mirva: Ole hyvä, pakkohan se on :)