19.3.2012

Haluan kasvimaan!


Aamulla puin tyttöselle uuden kirjekuoritunikan päälle. Kaava on Ottobrestä 1/12, koko 92 cm. Ihanan auringonkeltaisen trikoon voitin Vihreitä haaveita blogin arvonnasta lokakuussa. Se oli niin keväinen, että jätin tarkoituksella odottamaan kesävaateinnostusta. Voitin myös kauniin vihreää lankaa, joka on neuloutunut Tomteniksi jo ennen joulua. Lupaan kuvata sen tällä viikolla, niin näette sitten.

Ompeluvimmassa olen ommellut myös Kotivinkin (4/12) ohjeella lelukoreja. Harmaa on ohjeen kokoinen, mutta ompelutekniikalta sovellettu. Siitä tuli liian iso lelulaatikoksi. Se on myös vähän turhan lerpsu kokonsa takia. Värikkäämpi on pienempi (pohja 25x25 cm). Ja juuri sopiva tarkoitukseensa. Kankaina on laatikoista löytyneitä paloja paksumpia puuvilla- ja pellavakankaita. Vahvikkeena ohjeenmukaista huopakoviketta. Materiaaleja löytyy vielä pariin laatikkoon.

Tänään rautakauppareissulta tarttui mukaan mainoslehti, jossa oli juttua kaupunkiviljelystä. Mehän ei asuta kaupungissa, mutta olen suunnitellut tekeväni kaupunkiviljelystä tuttuja kasvatuslaareja kasvimaalle. Kasvimaansuunnitteluinnostus iski todella päälle. Kaivoin heti kaikki puutarhakirjat esille. Tarvitsen kaivinkoneen, kasvihuoneen, miehen tekemään laatikoita ja multaa. Niin ja siemeniä ja taimia. Ai niin ja sulan pihan.

3 kommenttia:

Mirka kirjoitti...

Täällä kanssa kova puutarhakuume jo päällä! Ja meillä kanssa on siirrytty kasvilavaviljelyyn. Ne on näppäriä ja maaperä on helppo pitää hyvänä vuodesta toiseen.

Olen myös tehnyt puutarhan kokonaisvaltaisen uudistussuunnitelman, huh. Pitäis siirtää ruusuja, angervoja, lipstikkaa..

Mutta miten ihanaa onkaan, että kevät on täällä vihdoin!

Mirva kirjoitti...

Heh, samoissa puuhissa -- nyt kun olen opetellut virkkaamaan, olen virkkaillut lelukoreja. Nuo ompeluksesi ovat kyllä paljon iloisemman ja tyylikkäämmän näköisiä!

Ja kasvimaa, tai kasvattaminen ylipäätään... Meillä oli entisessä kodissa maalla juurikin sellainen kohopenkki, se oli hurjan kätevä kun ei tarvinnut kitkeä, mitä vihaan. Nyt mietin, mitä onnistuisin kasvattamaan parvekkeella, kun tällaisesta kaupunkikasvattamisesta ei ole minkäännäköistä kokemusta. Ainakin yrttejä ja ehkä jotain mikä sopii amppeliin, vaikka tomaatteja ja mansikoita -- näitä voisi suunnitella ikuisuuden!

Meillä mies puolestaan haaveilee kaivurista. Semmoisesta, jota voisi vuokrata tarvittaessa vaikka kuskeineen pihanlaittajille. Ehkä me tarvittais myös se oma piha.

Anna kirjoitti...

Mirva: Kaupunkiviljely.fi sivustolla oli muistaakseni parvekeviljelyvinkkejäkin. Se oli aika kivannäköinen sivusto muutenkin.

Piha voisi olla hyvä, ennenkuin miehesi hankkii sen kaivurin. Voisi näyttää hassulta teidän parkkiksella :)