3.8.2013

Paita
Pitkästä aikaa taas. Meille kuuluu hyvää. Tavallista lapsiperhe-elämää. 

Ommellut olen paljon, mutta nyt innostuin osallistumaan Facebookissa saumavara ryhmässä savaway ompeluhaasteeseen. Aiheena oli kasvikunta. Mulla on ollut jo kauan Alabama Stitch Book, jota olen ihaillut, mutten ole saanut tehtyä siitä vielä mitään. Nyt kun luin tuon haasteen, niin tiesin heti aiheeni. Aplikaatioon kuvan nappasin kirjasta, mutta ompelin sen kyllä koneella suoralla ompeleella. En käsin niin kuin  kirjassa tehdään. Kuvan sommittelua jouduin hieman muuttamaan, jotta sain sen mahtumaan tuohon paikkaan.

Paidan malliksi valitsin tuollaisen raskauskilojen peittelyyn sopivan löysän. Kaava on jostain vanhasta Suuresta Käsityölehdestä sellainen pussittava tunika. Muokkasin siitä teepaidan lyhentämällä hihat ja helman. Kaventamalla alaosaa ja suurentamalla kaula-aukkoa. Kaula-aukon reunaan saumuroin kaistaleen ja tikkasin sauman kiinni paitaan. reunan jätin huolittelematta rullaantumaan. Myös helma on huolittelematta, jotta rullaantuisi.

Kankaana on mustaa trikoota, muistaakseni Royal tuotteelta tilattua. Aplikaatiossa käytin kaksipuoleista liimaharsoa ja alareunassa on kumpparia. (Mustan aplikoiminen mustalla illalla on haastavaa, niinkuin muös mustan paidan kuvaaminen.)

Tykkään! 8 kommenttia:

AnniP kirjoitti...

Kaunis!

Minna kirjoitti...

Kaunis on! Kiva kun päivitit, ja kiva että kuuluu hyvää :)

Maiju kirjoitti...

Kaunis aplikaatio :)

Pilvi kirjoitti...

Hyvä idea tuo samanvärinen aplikaatio, sopii aikuispukeutumiseen. Tuli heti inspiraatio... Ja rullaavat reunat on vaihteluksi kivoja myös. Helppo tehdäkin!

Anna kirjoitti...

Kiitti kommenteista! Hauskaa Pilvi, että tuli inspiaatio. Jään innolla odottamaan, mitä teet :)

heini kirjoitti...

Sie oot nii taitava! Hauska idea aplikoida, ei olis tullut itselle mieleen :) Kaunis mustana mustaa vasten.

Irde kirjoitti...

Moi! :) Oon 14v tyttö, ja kirjotan lifestyle blogia. Olen yrittänyt lukijamäärääni nostaa vaikka kuinka kauan, mutta näköjään se ei onnistu ilman mainostamista. :D Joten tässä sitä nyt ollaan, mainostamassa, joten toivon ja pyydän että voisit edes vilkaista blogiani. Kiitos! saltzulifestyle.blogspot.com

Minna Enqvist kirjoitti...

Upea! Todella hienoa, että pystyy tekemään itselleen ja lapsilleen persoonallisia ja kauniita vaatteita, ihailen kykyäsi!