11.10.2012

Yöpaitoja
Flunssaisia ja sateisia päiviä. Päässä, sisällä ja ulkona tuntuu olevan yhtä harmaan utuista. Eilen olimme koko päivän sisällä. Tyttönen innostui leikkimään itsekseen. Minä käytin päivän ompelemalla pari yöpaitaa. Mekkoyöpaitaa toivottiin, mutta käytännöllisenä halusin lisätä mekkoihin leggarit, sillä peitto tuppaa karkaamaan edelleen öisin pois tyttösen päältä. Meillä saattaa olla öisin aika viileätä, sillä pattereita ei ole vielä laitettu päälle.

Kumpikin setti on 98 senttinen. Tunika/mekon muokkasin Ottobren Little lamb raglanpaidan kaavasta. Leggarit tein samalla kaavalla, kuin edellisessä kirjoituksessakin.

Ihmeellisen paljon yöpaitoja tarvitaankin. Tuntuu, että niitä kuluu yksi yössä/aamussa. Laatikosta ne ovat aina loppu. Pyykkikorista on ikävä etsiä likaisia päälle väsyneelle lapselle, joka haluaisi puhtaan. Ehkäpä nyt pärjätään taas hetki.

Toivottavasti näissä yöpaidoissa näkee kauniita unia. Viimeaikoina tyttönen on nähnyt kovasti painajaisia. Jonain yönä sängyn päädyssä oli kuulemma kolme vihreää dinosaurusta ja keittiössä hellalla muita eläimiä. Heräsimme kaikki hirveään kirkumiseen. Mistähän nuo kaikki pienen ihmisen pelot syntyvätkin?

Ei kommentteja: