20.12.2010

PolitiikkaaEnsi kevään eduskuntavaalit nostavat näköjään jo kovasti päätään. Viikonloppuna kyläilin hyvän ystäväni luona, joka on vaaleissa ehdolla. Harmikseni kuulun eri vaalipiiriin.Vaalikiireet olivat siellä jo kovasti alkamassa.

Mutta ovat ne näköjään alkaneet jo muuallakin. Hämmästyksekseni sain tänään eräältä kansanedustajalta, joka ilmeisesti on myös kollega, joulutervehdyksen. Mukana seurasi kirje, jossa hän kertoi, mitä asioita on tehnyt koulutuksen ja varhaiskasvatuksen eteen tällä vaalikaudella. Kovasti aikaisin äänestäjien kalastelu on aloitettava.

En oikein tiedä miten suhtautua tuollaiseen lähestymistapaan. Taidan kokea sen  liian henkilökohtaiselle alueelle tulemiseksi. Seuraan politiikkaa, äänestän ehdottomasti ja otan vaalien alla selvää ehdokkaista. Mutta. Haluan ottaa itse selvää. En pidä tuputtamisesta. En itsekään tuputa ajatuksia ja aatteitani muille (paitsi hieman tuossa yllä :)). Toisaalta uutisissa on ollut, että jotkut puolueet lähtevät vaalien alla soittelemaan ihmisten ovikelloja. Parempi kai tuo nimellä, ammatin perusteella lähetetty joulutervehdys on kuin ovikellon soittaminen. En tiedä, pitää vielä miettiä ja sulatella asiaa.

No en minä tuota kansanedustajaa jokatapauksessa äänestäisi. Väärä aatteet ja väärä puolue. Minä keskityn nyt jouluisten tähtien askartelemiseen.

3 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Meillä on uusi vaalipiiri ensi vaaleissa. En ole tutustunut vielä yhtään. Minä kyllä taidan seuraavissakin vaaleissa äänestää enemmän puoluetta kuin ihmistä. Tai niin luulen.

Maiju kirjoitti...

Milläs alalla sinä oletkaan, jos sait kollegalta tuon postin? Koulutus, varhaiskasvatus? Missäköhän vaalipiirissä tämä postien lähettely mahtaa tapahtua, itse en ole ajatustakaan vielä uhrannut koko jutulle.. Todennäköisesti valitsen ehdokkaani viime tipassa ja aivan väärin perustein, kuten aina ennenkin ;)

Anna kirjoitti...

Jonna: Mun mielestä eduskuntavaaleissa kannattaakin äänestää enemmän puoluetta kuin ihmistä. Äänet menevät listalle ja sieltä sitten pääsee ketkä pääsevät läpi. Mun ehdokkaat ei yleensä mene läpi, mutta joku muu menee sitten silläkin äänellä toivottavasti.
Maiju: En mäkään ollut miettinyt koko asiaa ennenkuin viikonloppuna. Huhtikuuhun on vielä niin pitkä aika.
Me kuulutaan uudenmaan vaalipiiriin ja mun ala on varhaiskasvatus. Oikeaan osuit :)