24.10.2010

Nukutaan tai ei
Nukkumaan opettelu on ollut kova sana tällä viikolla. Sitten viime kirjoituksen nukkuminen meni ihan mahdottomaksi, myös minulla. Tyttönen heräili ja minä en enää saanut unta yöllä uudestaan. Maanantaina lähdimme mummolaan nukkumaan. Mummo nukkui tai heräili tyttösen kanssa ja minä nukuin ensimmäistä kertaa kuukausiin useamman tunnin putkeen. Ensimmäisenä yönä tuntui kovin oudolta. Toisena vain ihanalta.

Kotona tyttönen siirrettiin  nukkumaan omaan sänkyyn, kauemmas meidän sängystä ja tarjoilua saa nykyään vain aamuyöllä. Nyt selviämme yöstä kuudella herätyksellä. Tämän kanssa pystyn elämään, mutta kyllä siitä saisi vielä muutama kerta vähentyä. Huomenna lähdemme taas yhdeksi yöksi mummolaan ja tiistaina meillä on aika osteopaatille. Se saattaisi kuulemma auttaa nukkumisongelmiin ja muuhunkin. Peukut pystyyn!

Kaksi viikkoa sitten olin kestovaippojen ompelukurssilla. Sisävaippoja olin ommellut ennenkin, mutta nuo taskuvaipat tuntuivat vaikeammilta. Kurssilla en ehtinyt olemaan koko päivää, mutta sain siellä yhden taskuvaipan ommeltua. Ei se ollutkaan vaikeaa, kunhan pul-kankaan kaveriksi ei laita bambujoustofroteeta. Nyt on valmistunut kaiken kaikkiaan 10 uutta L-kokoista vaippaa. 6 taskuvaippaa ja 4 sisätäyttöä. Sisätäyttöjä on tulossa vielä lisääkin. Vähän isoja nuo ovat vielä, mutta voi niitä jo käyttää. Uusien vaippojen kaveriksi ompelin myös 8 uutta bambuimua. 

Joululahjojenkin tekemisen olen aloittanut. Osa kangaspinosta on hankittu niitä ajatellen. Osa ihan vain varastoon. Mutta ei joululahjoista tämän enempää ennen joulua. Tämä joulu on ensimmäinen, jota haluan kotona laittaa. Aikaisemmin töissä on joutunut sellaisen jouluhulinan keskelle, ettei se kotona ole enää innostanut. Nyt tyttösen kanssa sitä on kiva suunnitella ja myöhemmin laitella.

10 kommenttia:

Maiju kirjoitti...

Jos meidät yöt olis tuollaisia, en varmasti jaksaisi edes miettiä mitään ompelujuttuja. Ihan uskomatonta miten sinä jaksat! Toivottavasti oma sänky auttaisi. Oletteko kokeilleet koskaan kapalointia?

Mirva kirjoitti...

Samaa mietin kuin Maiju: miten sinulla riittää energia tuohon? Minä olin tuossa vaiheessa niin loppu, että hyvä kun sain lapsen syötettyä ja puettua ja vaipat vaihdettua.

Osaisinpa tehdä vaippoja itse. Alkaa jäämään m-kokoiset pieniksi, tarvittaisiin lisää älliä, mutta kalliiksi tulee ostaa.

Jonna kirjoitti...

Voimia toivottelen öihinne!

Minun pitäisi käydä nyt tytön vaippakaappi läpi ja laittaa liian pienet pois. Ja ommella jokunen uusi. Olen kyllä kirppareilta löytänyt ihan kivasti L-koon vaippoja.

Jonna kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Meli kirjoitti...

Voimia heräilyyn.
Meillä on kaksi refluxipoikaa, jotka ovat heräilleet aina ja heräilevät edelleen jatkuvasti... Isompi nukkui ensimmäisen puoli vuotta 20 min pätkissä.
Ei minulla mitään apua ole, aika auttaa meillä ainakin, tosin vielä ei olla selvillä vesillä meillä. Mutta jos lohduttaa, et ole ainoa. Minua olisi lohduttanut esikoisen kanssa se tieto, kun tuntui, että kaikkien muiden lapset nukkuvat hyvin...

Sari kirjoitti...

Tiedän tunteen millaista on valvominen lapsen kanssa. Omat kaksoseni söivät aikoinaan kahden tunnin välein yöllä ja eri aikaan, joten tunnin välein otin jomman kumman rinnalle. Sitten nukuimme lattialla vierekkäin, ettei tarvinnut kuin kääntyä oikean lapsen puoleen. Mutta kyllä se väsytti. Lopulta huomasin, että tuli kierre, lapsi halusi pullon, pissasi vaipan märäksi ja heräsi siihen ja minä annoin taas pullon. Ei olisi ehkä tarvinnutkaan ruokaa vaan vaipanvaihdon.
Voimia tuleville öille, kyllä ne jossain vaiheessa loppuvat! (ennenkuin murrosiässä alkavat uudelleen)

Anna kirjoitti...

Maiju: Jaksaminen on koetuksella, mutta jos en tekisi kivoja asioita, niin sitten vasta loppu olisinkin. Ihmeellisesti siitä, että tekee jotain mukavaa, saa voimaa. Kokeiltiin kapaloimista pienenä, mutta tyttönen sai järkyttävät raivarit. Ei olla kokeiltu sitten. Se voisi kyllä ehkä auttaa, sillä pyörii paljon unissaan.
Mirva: vaippojen ompelu ei ole vaikeaa. Siihen ei tarvita kuin suoraa ommelta. Mutta eihän niitä vaippoja ole pakko ostaa uutena tai tehdä itse. Kirppareilta löytyy hyviä. Meillä on tulossa taas kohta kestovaippayhdistyksen kirppari. Järjestetäänkö sellaisia teillä päin?
Jonna: kiitos. Mäkin olen menossa kirpparille. Vielä uusia vaippoja tarvitaan reilusti. Nyt meillä on ollut vähän liian vähän vaippoja, kun harsoja ei saa enää kiedottua tuon kieppuvan tyttösen ympärille. Liian pieni vaippa määrä on aika rasittavaa. Nyt tavoitteena on hankkia niin paljon vaippoja, ettei tartte aina miettiä, miten riittäisivät.
Meli: Kyllä se lohduttaa, että on muitakin. Välillä on kiukuttanut todella paljon, kun joku kaveri on valittanut, että vauva heräsi 3 kertaa yön aikana. Ajankulumista tässä odotellaan, ja huomista osteopaatilla käyntiä.
Sari: Kiitos! Kierre tuo tuntuu vähän meilläkin olevan. Osittain heräilee vaivoihinsa, osittain tuntuu heräilevän tavasta. Tuttu sanoi, että uni alkaa maistumaan lapsille viimeistään sitten, kun pitäisi kouluun herätä...

Mirva kirjoitti...

Anna, kiitos kestovaippayhdistysvinkistä, en ole hoksannut katsoakaan. Varmasti täällä on. Olen ostanut vaipat käytettynä tähänkin asti, mutta lähinnä netistä. Kiva olisi päästä hypistelemäänkin, mutta aika vähän tuolla lastenvaatekirppiksillä tuntuu noita isoja kokoja olevan. Täytyypä siis tutustua paikallisen kestovaippayhdistyksen toimintaan!

Anna kirjoitti...

Mirva: Niille kirppareille kannattaa mennä heti aamusta. Parhaat vaipat tekevät kauppansa nopeasti.

Tuula kirjoitti...

Kiva kun kävit kommentoimassa blogiini ja löysin tänne. Hirmuisesti jaksamista valvomisiin! Se on rankkaa, todella. Minä valvon nyt toisen kanssa ja ekastakin kerrasta on vielä aika elävät muistot, uhhh... Meillä heräillään 8-10 kertaa tällä hetkellä ja alan olla ihan totaalisen väsyksissä.

Jaksamista meille molemmille!