19.2.2010

Lumi takki

Villatakki projektin ensimmäinen takki on valmis. Neulominen oli hidasta, sillä sileää osuutta oli tylsääkin tylsempi neuloa. Samanaikaisesti valmistui monta pienempää projektia, jotka tosin jäävät laiskan valokuvaajan vuoksi esittelemättä.

Kuvista huomaa, että olen kasvattanut mahaa ja itseäni muutenkin hyvällä menestyksellä. Istuuko takki hyvin, siitä on vaikea sanoa vielä mitään. Tällä hetkellä napit saa juuri ja juuri kiinni. Mietin istumista sitten kun kokoni on taas lähempänä normaalia.


Tein takkiin kaikki aikomani muutokset. Ja siitä tuli mieleinen. Lanka oli aika epätasaista, minkä näkee neuleen pinnasta. Takki on mitoiltaan jotain M ja L kokojen välistä. Neuloin sen XL:n silmukkamäärillä. Lanka oli ohuempaa ja puikot kokoa 4 mm.

Valmiiksi neulottuna takki oli ollut jo jonkin aikaa, mutta napit puuttuivat. Alkuviikolla kävin Helsingissä näyttelyssä ystävän kanssa. Näyttelyn jälkeen menin viimeisillä voimillani Stockmannin nappi osastolle, josta löysin mielestäni täydelliset napit. Lähes läpinäkyvät, joissa on pienoinen vivahdus keltaista kultaa.

Seuraava takkiprojekti on jo harkinnan alla. En ole vielä osannut päättää mallia. Useampi on harkinnan alla. Ja sitten pitäisi vielä valita lankakin.

6 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Tosi kaunis; sekä takki että maha:)

MINNA kirjoitti...

Ihanan pyöreä masu! Takki on myös hyvin kaunis.

anpali kirjoitti...

Onnea odotukseen! Tuntuu, että pyöreitä masuja vilistelee monessa blogissa.

AnniP kirjoitti...

Kaunis takki!

Zelda kirjoitti...

Takistahan tuli kaunis ja hurjasti olet tuota massua sitten viime näkemän kasvattanut, mutta niinhän sitä pitääkin. Enää ei taida olla paljon aikaa jäljellä. Jaksuja loppuodotukseen:)

MysteryKnitter kirjoitti...

Waude! Ei voi muuta sanoa. Ja kyllä se takki vielä istuu hyvin, usko vaan.