10.8.2011

Elokuu - uusi alku

Elokuussa tuntuu alkavan uusi vuosi. Tämä tuntuu enemmän vuoden vaihteelta, kuin oikea uusi vuosi. Yleensä olen syksyisin ostanut uuden kalenterin ja tehnyt uudet suunnitelmat. Nyt elämä on niin aikatauluttamatonta, että tavallinen seinäkalenteri riittää. Kunhan muistaa muskariin mennä, mutta sekin pitää merkata kalenteriin, ettei unohdu niin kuin joskus keväällä.

Uusia suunnitelmia olen kyllä tehnyt. Ensin ajattelin ilmoittautuvani jollekin työväenopiston käsityökurssille. Sopivaa ei kuitenkaan ollut. Katselin sitten muitakin kursseja ja innostuin yhdestä. Kuvataiteen perusopinnot samassa paikassa. Se on kolme vuotta kestävä opintokokonaisuus. Siitä saa opintopisteitä ja ehkä jonkun diplomin, muttei mitään oikeaa todistusta tai stressiä. Kerran viikossa kokoonnutaan taiteilemaan.

Taiteilu on vanha harrastus, joskus sitä tuli tehtyä paljonkin. Kävin kuvataidekoulua ja kuvataidelukionkin, mutta sitten se jäi, unohtui. Nyt innostuin kovasti. Päässä pyörii ideoita ja ajatuksia. Toivottavasti osaan tehdä kurssilla haluamaani, yhdistää muita kiinnostavia asioita kuvataiteisiin.

Syksyn alkuun liittyy varmasti myös tarve uudistua ja uudistaa. Olen raivannut ja siivonnut kotia. Vienyt tavaroita kirpparille myyntiin. Ajattelin tekeväni sen vasta, kun olohuone saadaan käyttöön, mutten malttanutkaan odottaa. Vaikka olohuone on ihan pian käyttökunnossa, tapetit saadaan perjantaina.

Ulkoisen järjestämisen lisäksi on tullut tarve saada myös sisäistä järjestystä, opetella paremmin hallitsemaan ajatuksia. Jos vaikka sitten saisi nukuttua paremmin. Lainasin kirjastosta kirjoja, nyt sulattelen lukemaani. Vähän oudolta ja hassulta tuntuu ajatusten hallitseminen. Olen aina luullut, että ne vain ovat jotain hallitsematonta.

6 kommenttia:

Mirka kirjoitti...

Hei,

samoissa touhuissa ollaan! Olen tänään vienyt useita laatikollisia kippoja ja kulhoja kierrätyskeskukseen ja jatkoa seuraa. On vapauttavaa päästä turhasta roinasta eroon.

Minäkin katselin työväenopiston kursseja. En löytänyt sopivaa. Sen sijaan löysin toisaalta Hawajilaisen hulahula-tanssiviikonlopun. Ajattelin ilmoittautua sinne. Olenkohan mennyt lopullisesti päästäni sekaisin? :D

Anna kirjoitti...

Mirka: Hulua hula kuulostaa hauskalta! Sinne vaan. Ja mitäs väliä sillä on, jos olisitkin päästäsi sekaisin, jos olet noin hyvällä tavalla ;)

Sari kirjoitti...

Myös minun vuoteni alkaa näin syksyllä. Eilen alkoi ensimmäisen lapsen kouluvuosi, joten siitä se rytmitys taas alkaa.

heini kirjoitti...

Kuvataidekurssiltasi tullee tulevaisuudessa myös mukavia kotiintuotavia, ei vain tekemisen ilo.

Minäkin raivaan. Lähinnä tilaa omille luoville projekteilleni ja inspiraatiolle.

RuusuLiisa kirjoitti...

Sinulle on tunnustus blogissani :)

Raivausta meilläkin ensi viikolla tiedossa, sisällä ja ulkona.

Mukavaa viikonloppua :)

Anna kirjoitti...

Sari: koulu, opiskelu ja sittemmin työ minunkin vuoden kulkuni on saanut alkamaan elokuussa.

heini: saattaa olla, olen vain niin kovin itsekriittinen taiteilejuni suhteen. Mutta ehkä on aika opetella luopumaan siitäkin.

Raivaamisen pohjimmainen syy minullakin taitaa olla se, että haluan saada tilaa ajatella ja olla ja tehdä.

RuusuLiisa: Kiitos kovasti!