17.7.2011

Puuvilla tunika
Tässä vihdoin ja viimein kuvat jo toukokuussa valmistuneesta tunikasta. Ensimmäistä kertaa laitoin toissapäivänä päälle. Helteitä on tainnut olla melkein kokoa ajan toukokuusta asti, eikä näin paksua vaatetta ole tehnyt mieli käyttää.

Oikeastaan halusin tehdä Jaanaa matkien foldedin tunikana, mutta laiskuus ja epävarmuus langan riittävyydestä sai tyytymään omaan malliin. Aloitin ylhäältä ja neuloin vain sileää alaspäin. Lopuksi, kun kaulus oli hieman liian löysä, virkkasin ruskealla piilosilmukoita yhden rivin kauluksen sisäpuolelle.

Lanka on joskus Tallinasta Karnaluksista ostamaani ohutta puuvillalankaa. Samaa merkkiä kuin keltainen raitatopissa eli Katka cnt:tä. Lankaa kului aika tarkkaan 500 g. Kaksi kerää jäi vielä ylikin. Puikot olivat 3 mm paksut. Hieman se pussittaa tuosta kainaloiden kohdalta. Otan niistä sisään, jos se tuntuu haittaavan. Ihan kelpo vaate viilempiin kesäpäiviin. Hieman kyllä jäi harmittamaan, etten tehnyt sitä foldedia. Olisi se vaan ollut niin paljon nätimpi malli. Ehkäpä teen sen vielä joskus.

5 kommenttia:

AnniP kirjoitti...

Kauniin värinen tunika! Tuo piilosilmukkakerros onkin hyvä idea kaula-aukon kiristykseen ja näyttää kivalta päälle päin.

Sini kirjoitti...

Ihana tunika! Yksinkertainen ja kauniin värinen :-)

Anna kirjoitti...

AnniP: Hamstrasin noita lankoja juuri sen takia, että olivat kauniin värisiä. Sellaisia värejä, joita täältä ei ole tahtonut löytyä.
Sini: Kiitos!

Jaana kirjoitti...

Kaunis ja tarpeellisen näköinen kesäiltojen lisälämmike. Mullakin on tota Katkaa marinoituneena kaapissa, pitäisi varmaan pistää siitä tunikan alku syksyksi.

Anna kirjoitti...

Jaana: Tuo katka on ollut musta yllättävän hyvää lankaa. Virkkasin tyttöselle siitä liivihameen talvella. Se on pesty jo monta kertaa koneessa, mutta silti on pysynyt hyvänä.