13.11.2010

Haaveita ja unelmia
Mies sai eilen asiakkaalta pullollisen viiniä isänpäivän kunniaksi. Tyttösen nukahdettua avasimme pullon ja joimme lasilliset. Emme ole tainneet moista tehdä tyttösen syntymän jälkeen. Mies innostui haaveilemaan saunasta ja piirtelimme suunnitelmia. Minä innostuin haaveilemaan muustakin Tuulan innoittamana. Viini ilmeisesti rentoutti pääni niin, etten saanut unta ennen kuin kahdelta yöllä. Haaveille, unelmille ja suunnitelmille oli aikaa. Aamulla olo oli väsynyt, mutta tyytyväinen. Haaveilu on hyväksi. Onneksi jaksoin silti lähteä vaippakirppikselle, nyt meillä on 8 uutta vaippaa.

Listani haaveista ja unelmista on muuttuva, juuri tällä hetkellä se on tällainen. Viikon kuluttua se voi olla jo toisenlainen. Osa haaveista on isoja, osa pieniä. Osa toteutettavia, osa sellaisia joiden ei ole tarkoitus koskaan toteutua. Järjestys on satunnainen.

1. Remontin edistyminen
Asumme tavallisen kokoisessa omakotitalossa, mutta käytännössä meillä on yksiön verran tilaa: makuuhuone, keittiö, eteinen ja kylpyhuone. Kuistilla myös kylmää säilytystilaa. Olohuone on kaiken maailman rakennusmateriaalin, rojun yms. varastona, yläkerta kokonaan rakentamatta.

2. Haluaisin aloittaa taideharrastuksen
Grafiikka, keramiikka tai piirtäminen olisivat kiinnostavimpia.

3. Opetella ompelemaan paremmin
Olisi ihanaa olla niin hyvä ompelija, että voisin tehdä kaikki vaatteeni itse. (Oletan hyvän omepelijan olevan myös nopea.)

4. Perheellämme olisi tulevaisuudessakin hyvä olla yhdessä

5. Tyttösen ongelmat saataisiin ratkaistua ja me kaikki saisimme nukuttua paremmin

6. Minulla olisi aikaa liikkua enemmän.
Nyt käyn vaunukävelyillä ja kerran viikossa kuntopiirissä. Liikkumisesta tulee niin hyvä olo, että haluaisin käydä ohjatussa liikunnassa 3 kertaa viikossa. Kun liikun ei selkäkään ole kipeä. Ensimmäistä kertaa eläessäni selkäni on ruvennut vihoittelemaan.

7. Meidän piha olisi ihana
Sellainen villi, mutta suunniteltu ja runsas. Oikeastaan villi, cottage garden henkinen. Siellä olisi tyttöselle hiekkalaatikko, leikkimökki, minulle huvimaja, kasvimaa ja kasvihuone. Siellä olisi patsaita ja se olisi helppohoitoinen.

8. Opintojen jatkaminen

9. Opiskelisin uutta kieltä
Mieluiten eestiä tai saksaa. Toisaalta hyvä olisi elvyttää niitäkin kieliä, joita joskus osasin.

10. Uskaltaisin luottaa itseeni ja ideoihini.

11. Perustaisin kodin ulkopuolisen työhuoneen
Paikkakin sille on jo mietitty. Siellä olisi kaikki käsityötarvikkeeni. Istuisin viihtyisässä työhuoneessa tekemässä käsitöitä kaiket päivät. Myisin omiani ja muiden käsitöitä. Tarjoisin asiakkaille teetä. Pitäisin käsityökoulua lapsille ja aikuisille. Ja se kannattaisi rahallisestikin.

12. Iloinen, kaunis talvitakki

13. Pääsisin yksin päiväksi Helsinkiin.
Kävisin ostoksilla, ravintolassa ehkä taidenäyttelyssäkin. Illalla tapaisin kavereita ulkona.


1 kommentti:

heini kirjoitti...

Ihanaa kun olet keksinyt haaveilla. Ajatella että monista haaveista tulee totta! Olen huomannut vuosien saatossa. Sulla on kivoja haaveita.