21.11.2010

1951

Viikonlopun olin tyttösen kanssa Helsingissä mummolassa. Mies sai rakentaa ja nukkua rauhassa kotona. Rakentaminen edistyi suunnitelmien mukaan. Vielä yläpohjan laudoittaminen ja paperointi, sitten voisi eristää. Mutta siinä on iso mutta. Silloin maassa ei saa olla lunta, että eristeenpuhallusauto pääsee meidän mäen ylös. Toivottavasti lumet sulavat ennen kevättä.

Helsingissä oli rentouttavaa. Nukuin kaksi yötä, kun mummo heräili taas tyttösen kanssa. Viikolla yöt menivät huonosti, mutta viikonloppuna hyvin. Helsingissä tapasin ystäviä, kävin vähän ostoksilla, kirpparilla ja söin hyvää valmiiksi laitettua ruokaa.

Alimman kuvan ryijy on Hesyn Pitsihovi kirpparilta (auki seuraavan kerran 12.12). Hienoa tavaraa täynnä. Melkein sain Mary Oljen Kirjokintaita kirjankin sieltä, mutta toinen nainen oli löytänyt sen ennen minua. Hymyillen, mutta jälkeen päin harmitellen, luovuin kädessäni olleesta aarteesta. Ryijyn kuvasta ei saa selvää luonnossa, mutta tuosta valokuvasta tajusimme aiheen. Ryijyn alalaitaan kirjailtu tyttösen nimikin paljasti, mistä on kyse. Alalaitaan on kirjailtu myös vuosiluku 1951. Ryijy on kulunut ja reikäinen, eikä menisi enää seinällä, mutta meidän käyttötarkoitukseen se on juuri passeli. Ostin sen vaunujen lämmikkeeksi. Joudun kyllä pienentämään sitä. Palaan aiheeseen varmaan myöhemmin.

Viime päivät olen tehnyt jouluisia käsitöitä. Kuvien työt eivät ole tulossa lahjaksi, mutta jouluksi muuten. Mietinnässä on silmien tekeminen keskimmäisen kuvan pöllöille. Pöllöt tulevat tyttösen tunikaan. Suunnittelin laittavani silmiksi nappeja, mutta mummo huomautti, että tyttönen luultavasti napsii ne siitä irti. Tyttönen maistelee koko ajan kaikkea mahdollista ja mahdotonta.

2 kommenttia:

Maiju kirjoitti...

Ryijy näyttää kuvassa kyllä tosi hienolta! Harmi, että on reikäinen.. En ole aikaisemmin nähnytkään tuollaista Kalevala-aiheista ryijyä, vaikka voisin kuvitella, että ovat yleisiäkin.. Entäs jos kiinnittää ne pöllön silmät vain supersuperlujasti? Toivottavasti saatte eristysautonkin vielä tänä talvena!

Anna kirjoitti...

Maiju: Luulisi tosiaan, että kalevala aiheiset ryijyt olisivat aika yleisiä. Äitini löysi netistä kuvan vastaavasta, mutta ei yhtä haalistuneesta. Tämä on ilmeisesti tehty jonkun mallin perusteella.
Pöllö-tunika on muuten valmis, mutta silmät vielä mietityttävät. Laitan luultavasti kuitenkin napit ja vaahtaan silmäkovana näppärä sormista napsijaa.