24.5.2009

Kevätflunssa

Tämän viikon olen potenut flunssaa. Aikaa on ollut lukea, tehdä käsitöitä sekä ostaa enemmän ja vähemmän tarpeellisia kankaita verkosta. Muutama postaus sitten suosittelin kirjaa Woman in Berlin. Se on päiväkirja muutaman kuukauden ajalta Berliinistä toisen maailmansodan päättyessä. Nyt lukemani kirja Kigalin kakkukauppias kertoo myös sodan jälkien selvittelyn ajasta, tosin paljon kevyemmin. Tansanialainen nainen leipoo kakkuja Ruandassa kansanmurhan jälkeen. Tätä suosittelen myös.

Parhaita flunssajuomia ovat mustaviinimarjamehu (kuvassa tehty soseutetuista marjoista, kun keitetty mehu loppui) sekä inkiväärijuoma, jossa tuore, raastetu inkivääri lisätään kuumaan veteen ja makeutetaan hunajalla.

Ensimmäinen oikeasti onnistunut kehräyskin valmistui. Lankaa on reilu 200 g. Se on kaksi säikeistä. Toinen säie on ahvenanmaan lammasta ja toinen kainuunharmasta, joka on värjätty elintarvikeväreillä. Tästä tulee luultavasti huivi.Sain tehtyä Kellokukkahuivin kiitokseksi työkaverille. Lankana on Schoppel wollen Admiral Bambus Seide 4fach. Huivi on pienehkö ja lankaa kului tasan 100 g. Lanka on miellyttävän tuntuista, taidan ostaa tätä myös ravelryvaihto parilleni.


4 kommenttia:

KESÄN LAPSI kirjoitti...

Voi miten kaunis huivi! Työkaverisi kelpaa vastaanottaa noin kaunis kiitos.

Kehräämäsi lankakin näyttää kivalta. Maltan tuskin odottaa millaista kudot siitä. Huoh. Yhä haaveilen tuon taidon opettelemisesta.

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti flunssasi helpottaa pian! Flunssasta huolimatta kannattaa seurata postia.

T: rav-ystäväsi

Anna kirjoitti...

Kesänlapsi: Mäkin tuskin maltan odottaa, mitä tuosta kehräämästäni langasta syntyy. Lanka on jo keritty ja kerät ovat pöydällä. Olen päättänyt, että keskeneräinen liivi täytyy saada valmiksi ennenkuin aloitan uutta.
Rav-ystävä: Voit olla varma, että seuraan postia tosi tarkasti.

anna-itse

MysteryKnitter kirjoitti...

Nice yarn.