17.5.2009

Pihalla

Kesä on vihdoin tullut. Ensimmäiset pääskyset ilmaantuivat viikonloppuna pihallemme. Puutarhakuume iski tänä vuonna myöhään, mutta nyt olen koko viikonlopun puuhaillut pihalla. Sain melkein valmiiksi viime kesänä aloittamani kukkapenkin uudistusprojektin. Kukkapenkki kasvoi juolavehnää enemmän kuin kukkia. Siirsin kasvit muille paikoille jo viime kesänä, mutta sitten into lopahti. Loppuviikosta kaivoin penkistä mullat pois ja aloin rakentamaan kivimuuria pengerrykseksi. Perjantaina tein kivimuurin valmiiksi ja levitin maanrakennuskangasta pohjalle. Sitten olen kärrännyt multaa. Vielä muutama kärrylinen ja voin istuttaa kukkia. Haaveissa on istuttaa ainakin tähtiputkea, jonka taimia pyysin taimikauppiasta tilaamaan minulle.

Aloitin viikonloppuna myös kunnostamaan ikkunoita rakenteilla olevaa piharakennusta varten. Yllättäen ikkunat paljastuivat niin huonokuntoisiksi, ettei niitä ehkä kannatakaan kunnostaa. Saa nähdä löydämmekö tähän hätään parempia.

Mies korjasi tänään rukin, joten siltä saralta saattaa olla pian näytettävää.

4 kommenttia:

KESÄN LAPSI kirjoitti...

Tuo puutarhassa tonkiminen on ihan parasta! Sinulle on tulossa kiva perennapenkki. Rikkaruohoton kukkamaa suo mahdollisuuden nauttia kukista ilman kitkemisen työtä. Sellaisesta minä haaveilen. ;O)

-maria- kirjoitti...

Minulla on pääskyset vielä bongaamatta, vaikka niitä kuulemma on täälläkin päin näkynyt.

Jään odottamaan rukin tuloksia! :)

Rasa kirjoitti...

Nyt tuli hyvä mieli, itse kaivoin juuri vanhan kukkapenkin tyhjäksi ja aloitin sen ihan alusta laittamalla tuon kankaan pohjalle. Sitten satuin katsomaan puutarhaohjelmaa, jossa kangas laitettiinkin valmiiden istutusten päälle ennen kuoriketta ja luulin jo tehneeni väärin!

Anna kirjoitti...

Kesälapsi: Puutarhassa tonkiminen tosiaan on parasta. Harmikseni nyt iski flunssa ja joudun olemaan sisällä. Tilaamani kukatkin olisi haettavissa.
maria: kipeänä on ollut aikaa kehräillä, nyt vain odottelen seuraavaa hyvää kuvaus ilmaa.
rasa: Kankaan voi laittaa alle tai päälle. Kun sen laittaa päälle rikkaruohot eivät pääse kasvamaan väleihin, mutta kasvit eivät pääse myöskään leviämään. Alle laittaminen vain on työläämpää, koska kukkapenkin pitää silloin olla riittävän syvä, jotta kasvien juurilla on oikeasti tilaa kasvaa. Ja pääseehän pinnalle siemenistä kylväytymään rikkaruohoja. Mulla ainakin yksi penkki puskee nyt älyttömästi pientä voikukkaa.

anna-itse