1.3.2012Eilen tuntui siltä, että kevät on tullut. Aurinko paistoi, ulkona oli plussaa ja vesi tippui räystäiltä. Satuin kuvaamaan talven pidetyintä pipoa juuri jonkun pilvisen hetken aikana. Tein tuon pipon jo syksyllä Titityystä ostetulla Semilla langalla. Lanka on todella pehmeää luomuvillaa. Tuo onkin ollut ainoa pipo, joka ei tyttöstä tutita (kutita). Neuloin kaksinkertaisella langalla, ympäryksessä on 80 silmukkaa. Puikot olivat muistaakseni 3,5 mm.

Viime viikolla tyttönen ihastui kyläilypaikassa nukenvaunuihin. Tyttönen oli saanut jo kesällä kummitätinsä vanhat nukenvaunut. Kaivoin ne nyt esille jemmasta. Mies teki vanhan pahvipohjan tilalle vanerista uuden ja minä ompelin sänkyvaatteet. Kankaat löytyivät varastosta. Vielä keväämmällä pitäisi nuo metalliosat käsitellä krominkiillotusaineella. Se on kuulemma niin  pahanhajuista, että kiillotus on paras tehdä ulkona.

Nukenvaunuista tuli heti suosikki. Nyt niissä ajelutetaan alastomia vauvoja. Seuraava projektini taitaakin olla niiden vaatettaminen. Lainasin jo Annin vinkistä kirjastosta neulo- ja virkkausohjekirjan. Nyt pitäisi vielä löytää ommeltavien vaatteiden kaavoja.

9 kommenttia:

kivitasku kirjoitti...

Nätti pipo -minulla tuolla pari kerää samaa lankaa, riittäisikö tuollaiseen, jos kokeilisin tehdä...? Pirteät vaunut! Oli kiva lukea taas postaustasi♥

AnniP kirjoitti...

Huikean hienosti säilyneet nukenvaunut! Väri vielä niin vuodenaikaan sopiva.

Mirva kirjoitti...

Voi mitkä kärryt! Ja niin iso neitikin jo teillä, en ollut uskoa silmiäni. Kiitos pipovinkistä, katselinkin että onpas kivan näköinen.

Anna kirjoitti...

Kivitasku: Alle kaksi kerää tuohon meni. Hyvin siis riittää. Kiitos kommentistasi muutenkin, tuli hyvä mieli :)

Anni: Olen itsekin kovin ihastuksissani ollut noista vaunuista.

Mirva: Mäkin katselin teidän tyttöä tänään kuvista, että näyttää niin hurjan isolta. Ei enää sellaiselta pieneltä lapselta vaan sellaiselta reippaalta isolta tytöltä.

Heidi kirjoitti...

Meiltä löytyy retrot samettipintaiset vaunut. Ja vaatteita pitäisi kanssa tehdä... Jos nyt alkajaisiksi kutoisi jotain. Nuken omat vaatteet-kirjasta löytyy baby born-kokoiselle nukelle aika kattavasti vaatteita. Ja esim Tinttamarellista voi ostaa SandnesGarn'in lehtinen jossa löytyy virkattuja ja kudottuja vaatteita. =)

Anonyymi kirjoitti...

Saat lisäaikaa nukenvaatteisiin kun teet ekana vain helposti puettavia vaatteita. ne ovat lastenkin suosikki, kun oppii nopeammin itsepukemaan(ainakin riisumaan. Ja sit sulla ei mee hermo kun just saa jonkun kittanan haalarin nukelle ja sit leikki on se, että se otetaan pois ja sun pitää laittaa se heti takas. ja taas.) Puolihame kuminauhalla , essumekko, pipo ja makuupussi, eikä tartte edes kaavoja ku mallailet vaan ja surautat:)

Ps. mä vieläkin haaveilen siitä piposta, johon pyysin sulta apua, kunhan ostan kaavan. En saanut ostettua, kun olen luottokortiton, enkä jaksanut kirjautua paypalliin. Ehkä joskus.

terveisiä sanoo, Liisa

Anna kirjoitti...

Heidi: Kiitti kirjavinkistä. Kävinkin tuon kirjan lainaamassa ja aloitin jo projektin. Löysin kirjastosta hauskan neule- ja virkkausohje kirjankin, mutta kirjoittelen siitä joskus lisää.

Liisa: Helpoilla vaatteilla ajattelin mennäkin. Ne on helponpia ommellakin. Katsellaan sitä hattua sit kun tavataan seuraavan kerran.

Mirka kirjoitti...

Onpa ihanaa, että vaunut ovat jälleen aktiivisessa käytössä kaikkien näiden vuosien jälkeen. Tosi kivat vuodevaatteet sait niihin ommeltua. Reippaan pirteiltä tosiaan näyttävät :)

Zelda kirjoitti...

Suloinen pipo ja tyttö sen sisällä:)

Nuo vaunut ovat kuin pieni aurinko!