12.10.2011

Keittiössä
Meidän keittiössä häärää nykyään kovin innokas apuri. Se laittaa ruokaa, tiskaa ja siivoaa. Syömisestä ei aina niin välittäisi. Vaikka nyt on saatu ruokavalio toimivaksi ja maha kuntoon. Ruokavaliosta on poissa maito, soija, kaura, ohra ja vehnä. Ruis onneksi käy. Hieman tuo ruokavalio aiheuttaa päänvaivaa, mutta paljon on löytynyt ruokia, joista koko perhe tykkää.

Tänään ajatuksenani oli laittaa linssipyöryköitä. Suosikkiohjeeni ei kuitenkaan ole tähän ruokavalioon taipunut, joten etsiskelin uutta herkullisen kuuloista. Ensimmäinen haku netistä tuottikin suosikki keittokirjani reseptin, joka näyttää löytyvän useasta paikasta. Muuntelin ohjetta kaappien sisällön mukaisesti, mutta hyviä tuli. Näitä meillä tehdään toistekin.

Tuota kirjaa suosittelen lämpimästi. Useampaa ohjetta olen kokeillu hyvin tuloksin. Esimerkiksi Pappilan jumalainen paprikakeitto todellakin on sitä.

Ruuanlaiton ja syömisen lisäksi teen keittiössä paljon muutakin. Tänään olen neulonut, käyttänyt tietokonetta ja suunnitellut tyttöselle talvihatun tekemistä. Vaikeita taitaa olla hauskoista ohjeista kivoimman valitseminen.

2 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Oi, ompa hyvä että tytön allergiat selvisi!

Kasviskeittokirjan nimen laitan korvan taakse.

heini kirjoitti...

Ihanaa kun teet itse talvihatun. Tyttönen näyttää niin isolle! Kivaa kun saa puuhata kanssasi ja hienoa että ruokavalio alkaa olla kohdallaan.