13.8.2011

Lempi


Sain RuusuLiisalta tunnustuksen. kiitos! (Häpeäkseni tunnustan, että minulla on keväältä yksi tunnustus vastaamatta, palaan siihen pian!)

Tunnustukseen liittyy seuraavat kysymykset:
Lempiväri?
Lempiruoka?
Paikka, jossa haluaisi käydä?

Lempivärejä on monta. Elän väreissä aika kausittain. On joitakin värejä, jotka ovat suosikkeja aina, kuten musta ja ruskea. Ihastun yleensä johonkin väriin kovasti. Yleensä ihastumiseen liitty myös jonkinlaista muutosta elämässäni muutenkin. Tällä hetkellä ykkössuosikkeja ovat murretut keltaiset. Joskus se on ollut punainen. Pitkäaikainen inhokkini violetti on nyt nostamassa päätään. Se houkuttelee yhä enemmän. Toisaalta taas vanha suosikki harmaa, on alkunut ottaa päähän. Miten joku voi olla niin tylsä väri!

Yhtä lempiruokaa en pysty sanomaan. Helpompi on sanoa, mistä aineksista pidän. Tykkään etenkin munakoisoista, kikherneistä, kaaleista, linsseistä, tomaatista, perunasta ja maustamattomasta (soija)jugurtista. Mitä tahansa noista raaka-aineista tekeekin, niin se on mielestäni ihanaa. Tykkään myös mausteita. Jos noihin raaka-aineisiin yhdistetään välimerellisiä, lähi-idän tai Intialaisia mausteita, niin olen myyty.

Tänään lounaalla söimme tomaattipiirakkaa ja salaattia. Päivälliselle kokkasin intialaista ruokaa: mausteista kaalia, keltasista linsseistä dahlia ja niiden seuraksi papadameja sekä riisiä. Nam!

Olen ihan pienestä lapsesta asti halunnut matkustaa Mongoliaan. Katsoimme äidin kanssa telkkarista Silkkitie ohjelmaa joskus 1980-luvun alkupuoliskolla. Ihastuin silloin Mongoliaan. Joskus vielä käyn siellä. Ajan junalla Siperian läpi Ulan Batoriin, nukun jurtassa, juon tammanmaidosta tehtyä alkoholia ja ostan itselleni perinteisen puvun. Teen kaikki turistikliseet ja kuvittelen saavani aitoja kokemuksia. Mutta siitä matkasta tulee ikimuistoinen.

Tunnustuksen annan eteenpäin Mirkalle (joka on hyvä ystäväni ja aloittanut bloggauksen), Mirvalle (joka herättää minussa ajatuksia usein), Heinille (joka kertoo kauniista, tavallisesta elämästä) ja Helille ( joka on pitänyt taideterapiaa varttuneille. Yhtään sessiota en ole saanut valmiiksi asti, mutta useamman olen aloittanut ja tullut hyvälle mielelle).

1 kommentti:

kivitasku kirjoitti...

Nuo ruokajutut kuulostaa niin herkullisilta... Ja muutenkin kivoja asioita itsestäsi:)