14.7.2011

Tänään

- Perunat ovat todellakin kasvaneet silmissä. Kasvattavatkohan vain vartta vai myös mukuloita?
- Olen nautiskellut kissoista.
- Pihalla kaikki näyttää ylikasvaneelta ja villiintyneeltä, paitsi yrttipenkki. Se näyttää musta hyvältä.
- Oreganoa pitäisi laittaa kuivumaan.
- Kävimme katsomassa ihan läheltä hevosia tyttösen kanssa. Tyttönen tietää, että ne on pruut.
- Tyttönen osaa jo monen monta monta sanaa. Viikossa on oppinut kolme uutta: auto, vauva, kukka.
- Ihmettelin, että kuinka noin pienellä voi olla tuollainen uhma.
- Raivoon saattaa vaikuttaa myös tulossa oleva hammas.

9 kommenttia:

Mirva kirjoitti...

Häpeäkseni täytyy myöntää, etten ole lukenut lainkaan Doris Lessingiä, vaikka olen aikonut. Maailmassa on niin paljon hyvää luettavaa!

Tsemppiä uhmailijan kanssa, meillä se onneksi alkaa vähän jo mennä ohi, ja aika äkkiä niin oikeastaan kävikin. Ja hieno lista sanoja, siitä se puhetulva pikku hiljaa lähtee!

heini kirjoitti...

Minä en muista paljon mitään Lessingin kirjoista kun niiden lukemisesta on niin pitkä aika. Ilmeisesti tykkäät kovasti? Juuri täällä kirjaan ylös kalenteriini seuraavan vuoden varalle kirjoja joita haluaisin lukea. Huomaan että on paljon suomalaisiakin kirjailijoita joiden tuotoksia en tunne lainkaan.

Anna kirjoitti...

Mirva: Maailmassa on paljon hyvää luettavaa ja Doris Lessing on musta ehdottomasti yksi niistä. Tykkäsin yläasteella kovasti Hyvästä terroristista. Luin sen myöhemmin uudestaan ja ihan hyvä se on. Mutta aikuisena olen tykännyt eniten kirjoista, jotka sijoittuvat Afrikkaan. Tuonkin kirjan ensimmäinen kertomus on niitä.

Anna kirjoitti...

heini: Mä yritin joskus opiskella avoimessa kotimaista kirjallisuutta. Se ei kuitenkaan ollut mun juttu, en ole kovin analyyttinen. Mutta silloin tuli luettua paljon kotimaista. Tosin on mullakin isoja aukkoja, kuten Päätalo.
Tuosta Lessingistä kirjoitinkin jo Mirvalle. Mutta tykkään kyllä. Ihan kaikkea suomennettua en ole lukenut, mutta valtaosan.

Tuula kirjoitti...

Mäkin toivottelen tsemppiä uhmaan! Rasittavaa se toden totta on. Mutta hätä keinot keksii ja aikansa kutakin... Yksi tuttavani kertoi miettivänsä aina kauppalistoja, ruokaohjeita tai mitä milloinkin noina uhman hetkinä. Ei kuulemma mene hermot niin pahasti. Minä itse en kyllä moiseen tyyneyteen pysty :D

Noora kirjoitti...

Minun perunat on suurinpiirtein samankokoiset ja kuulin vasta et niitten pitää antaa kukkia ennen kun kurkkaa onko sinne tullut perunaa.

Ihana kesästä nautiskeleva kissa!

Anna kirjoitti...

Tuula: Minulla on ammattini takia (tai sitten olen siksi valinnut ammattini) lehmän hermot. Harvoin napsahtaa, mutta aina rasittaa. Mutta nyt kun sanot, niin tajuan kääntäväni ajatukseni automaattisesti muualle. Hyvä keino kyllä.

Noora: Tiesin, että niiden pitää alkaa kukkia ensin. Ajattelin kyllä yrittää odotella vielä siitäkin eteenpäin. Ovat yleensä aika pieniä vielä kun kukkiminen alkaa. Mutta nuo varret ovat kasvaneet ihan muutamassa viikossa. Siksi pelkään, ettei satoa tule. Jos maa on väärin lannoitettu peruna saattaa kasvattaa lähinnä vain vartta. Toivotaan, että saadaan loistavat sadot!

Mirka kirjoitti...

Kivalle näyttää yrttimaasi :)

Täällä leivottiin tänään porkkanakakkua sadepäivän kunniaksi. Todella hyvää ja mehevää tuli! Reseptin nappasin chocochilin blogista.

Anna kirjoitti...

Mirka: Kuulostaa hyvältä sadepäivän hommalta. Me veneiltiin sisällä...