10.4.2011

Meidän viikko


Tällä viikolla:

Nautiskelimme miehen alkaneesta vanhempain vapaasta. Viikko on tuntunut yhdeltä pitkältä viikonlopulta. En pysy kärryillä viikonpäivistä ja päivärytmikin menee omia aikojaan. Onneksi monta viikkoa on vielä edessä.

Mietimme purammeko kokonaan tulevan olohuoneen lattian. Päädyimme purkamaan varmuuden vuoksi, vaikka se vie paljon aikaa. Hyvä ratkaisu. Ongelmia ei löytynyt, mutta kohtia, jotka olisivat saattaneet aiheuttaa ongelmia löytyi.

Iloitsimme keväästä ja sulavasta pihasta. Viime viikonloppuna tiellä oli 10 cm jäätä, nyt se on aivan sula!

Unohdimme mennä muskariin

Päätimme ketä äänestämme. Huomenna menemme äänestämään.

Ahkeroimme omilla saroillamme. Mies remontoidessa ja minä jämäilin monta uutta asiaa.

Ärsyynnyin, joka keväisestä vesiongelmasta. Aina lumien sulaessa ( ja syksyn sateissa) meidän kaivovesi muuttuu kuravedeksi. Makarooniakaan siinä ei voi keittää. Uusi hieno vedenpuhdistajakaan, jonka pitäisi tehdä huonoimmastakin vedestä juomakelpoista, ei jaksa puhdistaa sitä. Ensi kesänä on taas edessä kaivoremontti. Mutta en usko sen auttavan.

Ilahduin serkkutyttöjen perheen vierailusta tänään. Seura oli hyvää ja toivat mukaan isot kassit vaatteita tyttöselle ensi kesäksi, syksyksi ja talveksi. Tyttönenkin tykkäsi serkkujen seurasta kovasti. Pitää nähdä useammin heitä!

Löysimme vintin eristeistä vaikka mitä jännittävää. Vanhoja tapettimalleja, rautalankatöitä, kuitit vuoden 1968 remontista...

Minja aloitti rimpujen teon ja moni muu seurasi. Mirva keksi listata koko viikon ja kehoitti seuraamaan. Saatan listata jatkossakin tai olla listaamatta.

11 kommenttia:

Mirva kirjoitti...

Vau, mahtava löytö kyllä! Ja upeaa varmaan, kun mies on vapaalla.

Ihastelin tuota yläkuvan neuletta, se on aivan upea. Ja tuohon kuvaan, jossa aurinko käy leikkiin, siihen kyllä uppouduin pitkäksi aikaa.

Kiva että säkin teit tän! :)

milla kirjoitti...

Ihana tuo ensimmäinen kuva :) Minkälaisessa tai minä vuonna rakennetussa talossa te asutte?

kassu kirjoitti...

sukat tuli perille, kiitos kaunis :) olivat oikein mieleiset :)

kivitasku kirjoitti...

Kauniita kuvia... Onhan se turvallisempi mieli kun lattia on purettu ja tietää mitä siellä on, vaikka varmasti hurja työ. Kiva löytää tuollaisia aarteita remontoidessa! Ja nuo neuleet on upeita, tuollaisen hartianlämmittimen (?) tarvitsisin. Nyt on neuleet lähinnä "tarveneuleita", sitä teen mitä kulloinkin eniten tarvitaan... Joskus se on vähän turhauttavaa, kun tekisi mieli jotain kaunista ihan muuten vaan:)

Anna kirjoitti...

Mirva: Tuo kaappi oli kyllä oikeasti löydetty aikaisemmin, mutta nyt se vasta saatiin lian keskeltä ihmistenilmoille tutkittavaksi. Lasiovet siitä on menneet rikki.

Ja kyllä on aivan upeaa, kun mies on vapaalla. Vaikka se on tuolla hommissa iso osan päivästä, niin silti.

Yläkuvan neule on jämäprojekti, joka onnistui mustakin tosi kivasti.

Milla: Kiitos! Me asutaan vuonna 1928 rakennetussa hirsitalossa. Tämä on sellainen tavallisen kokoinen. Alhaalla iso keittiö, kaksi huonetta ja eteinen, josta osa on nykyään kylppäriä. Olohuoneen kohdalle on tehty remppaa vuonna 1968, ja niitä aikaansaannoksia nyt puretaan.

Kassu: Hienoa, että pidit niistä!

Kivitasku: Mäkin teen enimmäkseen tarpeeseen. Mutta nyt olen mukana jämäkuussa ja päätin, että teen jämälangoistani niitä asioita, joita eniten haluan. Hyödyllisiä toki nuokin :) Ole ihmeessä vähän itsekäs ja tee jotains sellaista kaunista ja vähän turhamaistakin, jota haluat. Se piristää kivasti, sitten jaksaa taas tehdä välttämättömyyksiä.

Zelda kirjoitti...

Varmasti upeaa, että mies on kotosalla. Minustakin tuo kauluri/hartiatuubi on aivan upeasti onnistunut. Plagioin kyllä härskisti ja röyhkeästi jossakin vaiheessa sen;) tunnustan jo etukäteen:)

Anna kirjoitti...

Zelda: Mallihan ei ole mun oma, löydät sen kyllä ravelrystä. Että et voi plagioida härskisti :)

minja kirjoitti...

Hei! Kiva rimpsu!

Ja vau, sun kauluri on mielettömän hieno. Ja ihana kun lämmittää rintaa samalla :)

Ripsu kirjoitti...

Tosi kauniita kuvia! Erityisesti ihastuin noihin lapasiin! Ihan pakko jossain vaiheessa tehdä samantyyliset. Kiitos ideasta!

Anna kirjoitti...

Minja: Tykkään tosiaan tuosta kaulurista itsekin, kun lämmittää kivasti muutakin kuin kaulaa.

Ripsu: Ole hyvä vaan! Kannattaa tehdä sitten suomenlampaan villasta. Siitä tulee ehdottomasti parhaat lapaset. Huopuvat käytössä todella lämpimiksi. Mä en enää muita suostu neulomaan :)

Tuulia kirjoitti...

Aivan ihania neulomuksia näissä :)