12.1.2011

Uudet saappaatSyksyllä ostin itselleni pitkään etsimäni talvisaappaat. Ne olivat varrelliset, karvavuoriset, mustat ja niissä oli pitävän oloinen pohja. Ne olivat tunnettua merkkiä ja ajattelin niiden kestävän monta talvea. Kestivät alle kuukauden. Kummastakin hajosi vetoketju. Palautin sappaat ja aloitin etsimisen uudestaan samoilla kriteereillä. Kaupoista olivat sopivan kokoiset jo loppu.
Lopulta päädyin ruotsalaisen Kavatin sivuille. Katselin sieltä lastenkenkiä, mutta siellä olikin unelmieni saappaat. Kasviparkittua, ruotsalaista ekonahkaa ja valmistettu ruotsissa. Ainoa mikä epäilytti oli kenkien tilaaminen nettikaupasta. Mietin pitkään uskaltaisinko. Mietin myös minkä väriset tilaisin. Punaisen liilat olivat ihanimmat, mutta mustat tai ruskeat olisivat järkevämmät. Kun lopulta päädyin tilaamaan oli mustista ja ruskeista koot loppu. Tilasin ne ihanimmat. Kotiin ne tulivat muutama päivä sitten lähetin tuomana. Ne ovat oikein sopivat ja hyvän tuntuiset jalassa!

Minulla on nykyään myös erittäin innokas valokuvausapulainen.

7 kommenttia:

Mirva kirjoitti...

Hienot kengät! Ja tuo seinävaate myös. :)

Mun parhaat kengät -- ehdottomasti rumimmat, mutta lämpimimmät ja mukavimmat -- on ostettu joskus vuosituhannen alussa jostain Aleksi 13:n alesta. Kaikki "paremmat" kengät on hajonneet käytössä jo aikoja sitten, mutta nuo vaan porskuttaa, huolimatta runsaasta käytöstä. Ei ois ostaessa uskonut.

Toivottavasti sun uudet kestää, hyvältä ainakin kuulostavat. Täytyy pistää putiikki muistiin!

Anna kirjoitti...

Mirva: Monesti kengät tosiaan yllättävät. Joskus ostaa jotkut ajatuksella, että kunhan nyt kesän kestävät ja sitten niitä käyttääkin vuosia. Joskus taas ihan toisinpäin. Toivottavasti nämä tosiaan kestävät!

AnniP kirjoitti...

Kaunokaiset!

Minna kirjoitti...

Hienot! Tykkäisin, mutta pohkeeni ovat sellaista mallia että sopivien saappaiden ostaminen netistä taitaa olla todennäköisyydeltään lottovoiton luokkaa... Mutta jos homma toimii Kavatilla, niin ehkä ensi keväänä uskaltaisi sieltä niitä lastenkenkiä haaveilla :)

Anna kirjoitti...

Anni: Kiitos ja kyllä :)
MInna: Homma toimi Kavatilla hyvin. Nettikauppa on ainoastaan ruotsiksi, mutta kyllä jokainen varmaan sen verran taitaa. Siellä oli myös hyvät mitat ja mittausohjeet kenkiin. Ei munkaan pohkeet kovin sorjat ole. Saappaiden löytäminen on välillä hankalaa. Mutta siellä oli mitta pohkeen ympäryksestä ja se oli riittävän iso! Itsekin saatan keväällä tilata tyttöselle kengät. Tai sitten ostan ne Stockalta, jossa näytti yhdet kivat Kavatit olevan.

Hanna kirjoitti...

Just tommoset mäki tarttisin! Ostin syksyllä uudet nauhalliset nilkkurit, joita ei sitte olekaan tullut paljon käytettyä. Vielä jos eivät ole liukkaat. Taidanpa ostaa.

Anna kirjoitti...

Hanna: Mullakin on nauhalliset nilkkurit, mut niissä on aina nilkat täynnä lunta. Ei nuo tunnu luikkailta, mutta mitään tosi testiä ei vielä ole ollut. Tuo meidän mäki kyllä testaa ne kunhan taas sulaa.