31.1.2011

Millainen neuloja olen


Taas tuli tehtyä neule, jota en haluakaan käyttää. Onneksi äitini haluaa. Malli ei istu päälleni riittävän hyvin ja värikin on jotenkin hailea. Mietin värjäämistä mustaksi, mutta kun äiti kerran tykkää, niin en viitsikään. Teen itselleni toisenlaisen keväisen tunikan. Malli on Buttercup, malli vain ravelryssa. Lankana varastoissa muutaman vuoden hautunut Sublimen soija-cotton ja puikot 4 mm. Tämän neuleen ja uuden tuttavuuden, joka on myös neuloja, myötä aloin miettimään, millainen neuloja olen.

- Innostuva. Innostun helposti mallista, langasta tai väristä. Loppujen lopuksi en tykkääkään jostain siinä. Pitäisi harkita huolellisemmin. Toisaalta innostus osuu monesti oikeaankin ja saan paljon aikaiseksi innostuneena.
- Nopea
- Kärsimätön. En jaksa tehdä mitään monimutkaisia palmikoita tai kirjoneuleita. En myöskään jaksa purkaa koko neuletta ja aloittaa alusta.
-Suurpiirteinen. Ohjeiden seuraaminen on tuskaa, oikaisen mutkissa ja kärsin myöhemmin. Toisaalta oikaisut onnistuvat usein ja pääsen helpommalla, kuin ohjeessa.
- Inhoan lankojen päättelyä, kappaleiden yhteenompelua yms. neulomisen jälkeen tulevia hommia.
- Teen mieluiten yhtenä kappaleena neulottavia asioita. Puserot neulon mieluiten ylhäältä-alas, jotta niitä voi sovittaa.
- En ole innostunut jatkuvasti kokeilemaan ja opettelemaan uusia tekniikoita.
- Käsialani on siitiä.
- Minulla on yhtäaikaisesti monta neuletta ja virkkuuta kesken. Olen yrittänyt nyt rajoittaa määrän kolmeen. Yksi iso työ, joku pienempi ja joku kolmas. Se kolmas on yleensä virkkuu.
-Tykkään neuloa hyvinkirjoitetuista ohjeista, joissa on joku juju.
-Tällä hetkellä lempisuunnittelijani on Veera.
- En pidä keinokuiduista. Sukkalangan vahviste on ainoa, missä haluan keinokuitua olevan.
- Neulon ja käytän mieluiten neuleita, jotka on neulottu 2,5-3,5 mm puikoilla.
- En tykkää neuloa paksuilla, yli 5 mm puikoilla. En myöskään alle 2 mm puikoilla.
- Yritän olla ostamatta lisää lankaa.
- Lankavarostoni koostuu nykyään lähinnä yksittäisistä keristä ja kerien lopuista. Muutamaa puuvillalankaa on enemmän. Yritän saada lankavarastoani käytettyä. Pitäisi varmaan hankkia Jämälankakirja.

Ei kommentteja: