13.9.2010

Meillä tytöilläon uudet villatakit. Tykkään kovasti kummastakin. Omassani lankana oli New Lanarkista tilaamaani luonnonmustaa villaa. Hieman liian karheaa, mutta toivottavasti pehmenee käytössä. Ohje oli hyvä, niin kuin moni muukin on todennut. Etenkin hihojen tekotapa lyhennetyin kerroksin oli nerokas. Tyttösen takissa lankoina on Noron ja ONlinen sukkalankaa.

Olen saanut neulottua hiljaiselomme aikana hämmästyttävän paljon. Mutta älkää luulko, että oma takkini olisi synytynyt tuosta vaan. Aloitin sen jo ennen tyttösen syntymää. Valmiiksi se neuloitui juhannukseksi. Helteet eivät houkutelleet päättelemään työtä vaan se jäi odottamaan viileämpiä aikoja. Toissa viikolla palellessa päättelin langat ja ompelin napit. Tämä oli villatakki projektini toinen takki. Kolmas on jo puikoilla. Vähäisten unien vuoksi aivotoimintani ei ole kovin tasokasta. Ohje ei aukene sitten millään. Miten ihmeessä ohjeen lyhennetyt kerrokset neulotaan? Ehkä se selviää joskus.

Meillä on hiljaiselon aikana tapahtunut vähän muutakin. Verstas on saanut ulkolaudoituksen, ovet ja maalin pintaan. Noiden viiden värin lisäksi ikkunoihin on suunniteltu vielä kuudetta, harmaan vihreätä. Mutta tapahtuneissa tosiaan paino sanalla vähän. Suurinosa ajasta menee selviämiseen ja tyttösen ongelmien selvittämiseen.  Tällä hetkellä kokeilemme maidotonta ja soijatonta ruokavaliota ja refluksiin lääkitystä. Pari päivää meni jo paremmin, mutta eilen oksentelu, kiukuttelu ja heräily taas alkoi. Ehkä se on maissi, jota tyttönen söi eilen.

9 kommenttia:

Zelda kirjoitti...

Tsemppiä ja jaksuja noiden ravinto-ongelmien kanssa kamppailuun. Villatakit ovat silmiä hivelevän upeita.

Tess kirjoitti...

Ihastuttavat villatakit kummallakin tyttösellä :)

Kovasti voimia noiden ruoka-aineongelmien kanssa kamppailuun. Ei ole mikään helppo juttu. Yhtänä tapausta olen melkoisen läheltä seurannutkin, vaikka omia lapsia ei ole.

outi kirjoitti...

Voi tyttöstä :( Toivottavasti asiat pian selkiävät! Ihanat villatakit, oi että! Mulla on vaan miljoona juttua kesken..tuntuu, että mikään neulomus ei tule valmiiksi asti..

Jonna kirjoitti...

Ihanat neuleet. Minun piti nostaa puikoille villahousuja, kun neiti on venynyt niin mahdottomasti, että entiset on jääneet pieneksi.
Meidän tytöt on neuletakkisamikset! :)

Piti jo joskus aikaisemmin kirjoittaa, kun kerroit noista tyttönne huuteloista ja oksenteluista, että oletteko miettineet voisiko se olla refluksia? Meillä ei ole omassa perheessä kokemuksia siitä, mutta muutaman ystävän lapsella on ollut ja heidän puheistaan olen ymmärtänyt, että samantyyppisiä ongelmia on ollut.
Kotilääkäri täällä taas diagnosoi ;) ei ole tarkoitus tungetella mitenkään. Tuli vaan mieleen.

Anna kirjoitti...

Kiitos tsemppauksesta! Sitä tarvitaan :)

Jonna: en pahastu kotilääkärille. Tuntuu, että kotilääkärit melkein ovat parhaita. Olen miettinyt refluksia ja ehdotellut sitä neuvolaan ja yksityiselle lääkärillekin. Mutta vauvat kuulemma oksentelevat. Viime viikolla meni totaalisesti hermot ja kokeilin toista yksityislääkäriä. Tämä oli hyvä! Tutki tyttösen (edellinen ei) ja sanoi heti, että on refluksia. Saatiin siihen lääkitys, mutta ei tunnu toimivan. Kokeillaan nyt vielä hetki tätä lääkettä ja sitten vaihdetaan tuhdinpaan, jos ei toimi. Kotilääkäri osui siis oikeaan.

KESÄN LAPSI kirjoitti...

Upeat takit teillä tytöillä!!!
Toivon, että löydätte tyttärelle sopivat ruuat pian!

Jonna kirjoitti...

Toivottavasti alkaisi helpottaa pian!

Lammas kirjoitti...

Mahtavat villatakit. Pikkuisen takissa on uskomattoman upeat värit.

Sini kirjoitti...

Kylläpäs tyttösillä on ihastuttavat neuletakit!!

Toivottavasti pienemmän tyttösen vaivat helpottaisivat pian :-)