1.4.2009

Viimeisteltyjä neuleita

Aloitin lokakuussa neulomaan villatakkia. Sen ohi kiilasi ensin lapaskuu marraskuussa, sitten joululahjat ja niiden jälkeen projekti olikin jo unohtunut. Kaivoin takin esiin noin kuukausi sitten, neuloin hihat ja viimeistelin takin. Nappien valinta oli vaikeaa. Ostin hauskan näköiset ja kiinnitin ne takkiin. Ne sopivat takkiin, mutta eivät mun tyyliin. Aivan liian tyttömäiset. Takki on ollut valmis muutaman viikon, mutta en saanut edes kuvattua sitä nappien takia. Parempia en ole edelleenkään löytänyt, mutta päätin silti kuvata nyt takin. Muuten tykkään takista. Se istu hyvin ja väri on kaunis.


Napeista en saanut hyviä kuvia. Ne ovat puolipallomaiset, läpinäkyvät ja niissä on ilmakuplia. Kuvitelkaa. Takissa lankana on Karnaluksista ostettua Italialaista lankaa, joka on 100 % villaa. Vyötteet ovat jo hävinneet ja nimi unohtunut. Malli on omasta päästä. Tällaisia perusperus takkeja tulee eniten pidettyä.

Saatuani valmiiksi vihreän villatakin päätin viimeistellä myös toisen pitkänlinjan projektin. Villapuseron, jota vilauttelin jo vanhassa blogissakin. Neulonta sujui nopeasti, mutta lankojen päättely vei pitkään. Päättelyn suurin ongelma taisi olla asennevamma. Kun lopulta tartuin työhön ei siihen mennyt kuin tunti.


Puseron esikuva on vanha lempivillapaitani. Äitini osti sen 1980-luvun puolivälissä Afrikkakaupasta, joka sijaitsi Mannerheimin tiellä. Se oli perulainen, käsinkudottu ja kauniin marjapuuronpunainen. Äitini piti sitä ensin 10 vuotta, sitten minä omin sen. Lopulta paita oli niin korjattu ja reikäinen, ettei auttanut kuin luopua siitä.


Paita on neulottu omasta päästä. Mitat ja malli on otettu vanhasta lempipaidasta. Lankana on varastoista 815 grammaa Eskimoa, Viking naturn garnia ja muita samankaltaisia lankoja. erikoisuutena on hihojen pidennykset.


Lempipaidan hihat olivatkin liian lyhyet. En muistanut sitä neuloessani, mutta se palautui heti mieleen, kun vedin uuden tekeleen päälle ensimmäistä kertaa. Hetken mietin puranko yläosan ja neulon hihoihin lisää pituutta. Laiskana päädyin kuitenkin tekemään hihoihin pidennykset. Poimin silmukoita resorin aloituskohdasta ja neuloin sileää neuletta, kunnes hiha oli sopivan pituinen. Ihan hauskannäköinen tapa jatkaa.

Aika näyttää tuleeko tästä uusi lempipaita.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tässä paidassa on vieläkin kauniimmat värit kuin siinä perulaisessa! Raikkaammat. Perulaispaita oli varmaankin käsinkehratysta langasta, siinä ei ollut niin selvää kierrettä kuin tehdaskehrätyssä. Ilmankos se hajosi jo 20 vuodessa..:-)

Perulaispaidan alkuperäisomistaja

MysteryKnitter kirjoitti...

Nätit värit.