30.9.2012

Leggingsi tehdas

Ompeli aamusta tyttöselle uudet leggingsit ruskeasta velourista. Kaava on Ottobrestä 6/07 , koko 98 cm . Etsin kaavan kirjastosta Heidin ompelujen innoittamana. Olin aiemmin ommellut jo yhdet oliivinvihreästä velourista, mutta ne olivat hoikalle tytölle liian leveät. Ovat enemmän housujen kuin leggareiden malliset. Kavensin näihin kaavaa muutaman sentin ja nyt tuli hyvät. Vyötärölle ei tarvinnut laittaa edes kumpparia, kun istuvat niin hyvin. Paikan kumpparille toki jätin varmuuden vuoksi. Ja kun kaava osoittautui loistavaksi, niin etsin samantien jämälaatikosta toisenkin kankaan, mustan ohuen trikoon ja ompelin siitä vielä kolmannet leggarit samantien. Nyt on tunikoille alaosia talveksi.

Liikkuvan mallin kuvaaminen oli enemmän kuin haastavaa. Useammassa kuvassa tyttönen tuntui lentävän. Napsin sitten saman yläkerrasta kuvia, tapeteista saa ehkä paremman ympäristössään.

3 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Oikein kivan näköiset! Pitäisi kanssa ehtiä ompelemaan noita lisää... Nyt vain odottelen kotiutuvaksi ostamaani käytettyä saumuria, josko sitten saisi nopsaan surauteltua.

heini kirjoitti...

Ihana tuo ensimmäinen kuva! Ihastelen vaan. Nuo leggarit näyttää myös tosi kivoille. Olisivat muuten pojillekin hyvät. Ainakin meidän pienimmälle, jolla on usein esim. pitkiä kalsareita päällä kun ne istuu niin kivasti ja on mukavat päällä.

Anna kirjoitti...

Heidi: Saumuri on ihan ehdoton. En enää suostuisi omplemaan mitään ilman sitä. Sain omani jokunen vuosi sitten lahjaksi.

heini: Leggarit ovat mustakin aivan ehdottomia. Pitkiä kalsareita, mutta niitä kehtaa käyttää julkisestikin;)