5.7.2011

Tienpientareen kukkia
Hirveimpinä hellepäivinä sain jostakin pakottavan inspiraation. Kaivelin talvista projektia varten neulekaverini Zeldan käsinvärjäämiä lankoja ja aloin neulomaan haalaria tyttöselle. Olen jokunen vuosi sitten neulonut samalla ohjeella kummipojalleni haalarin. Nyt on tulossa aivan erilainen.

Neulon kirjoneuletta kahdella langalla saadakseni tuollaisen kirjavan pinnan. Tykkään kovasti. Ainoa, mistä en tykännyt oli kirjava resori. Purin sen pois ja neulon ne nyt ruskealla. Resorilanka on varastoissani muhinutta ja hieman muuta lankaa paksumpaa. Käsinvärjätyissä langoissa pohjalankana on Nallea. Tuo ruskea mielestäni rauhoittaa sopivasti.

Sitten pitää vain toivoa, että tyttönen suostuu talvella haalaria käyttämään. Viime aikoina villavaatteet on revitty välittömästi pois päältä. Kutittavat ilmeisesti. Tämä lanka ei tunnu lainkaa kutittavalta omaan käteeni, mutta eihän sitä tiedä.

Meillä on tyttösen kanssa nyt muutenkin jännittävä kokeilu meneillään. Eletään viidettä päivää gluteenittomalla ruokavaliolla. Olen suhtautunut tähän todella skeptisesti. Mutta tänään maha taisi olla vähän parempi. Toivoin kyllä, että ainaiset mahavaivat olisivat jotain muuta. Gluteeniton ruokavalio tuntuu itsestä niin vaikealta toteuttaa. Toisaalta olen aika hyvä ja kekseliäs ruuanlaittaja. Tänään aion leipoa muffinseja huomisille vieraille. Mielellänihän minä uutta opettelen, jos se auttaa tyttöstä.

5 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Minkäs sille inspiratiolle mahtaa. =) Minun kanssa pitää päästä hetikohta tekemään, kun jostain innostun.
Gluteeniton ruokavalio kuullostaa alkuun pahalta mutta kaikkeen tottuu. Itselläni todettiin 9 vuotta sitten ja ainaiset mahavaivat sekä kamala ja kipeä käsi-ihottuma katosivat hetkessä. Paljon saa nykyään valmiita tuotteita kaupastakin, samoin normiruokaa saa tehtyä aika kivasti pienillä muutoksilla. Mies on innokas ja taitava leipuri ja kauraa meillä käytetään paljon leivonnassa ja ruuanlaitossakin, itse tehdään kaurajauhoa. =) Tsemppiä kokeiluun!

kivitasku kirjoitti...

Kauniin värinen haalari tulee - totta, tuo ruskea on just oikea väri tuohon resoriin:) Itsekin olen nyt viljattomalla ruokavaliolla kokeeksi ihottuman vuoksi ja kyllä se vähän päänvaivaa teettää.

Zelda kirjoitti...

Juuri passeli tuo ruskea resori. Tsemppiä kokeiluun. Tiedätkö, heti kun maltan itse olla ilman kotimaisia viljoja lakkaa vatsan turvotus ja kaikkinainen kipuilu. Mitä lie sitten onkaan, mutta vaikka onkin hiukan hankalaa toteuttaa, niin maksaa vaivan kyllä:)

Mirva kirjoitti...

Säikähdin ensin miehen keliakiaa jotenkin valtavasti, en osannut tarjota hänelle mitään enkä tehdä mitään ruokia, mutta nyt meillä kyllä syödään minun tekemääni gluteenitonta (pääosin) kasvisruokaa päivittäin! Leipiäkin leivon jonkin verran itse, joten jos kaipaat reseptejä, kysele ihmeessä! Monet ruokareseptit joita blogissani on, ovat muuten gluteenittomia, ja ylipäätään resepteissä lukevien vehnäjauhojen korvaaminen gluteenittomilla jauhoseoksilla onnistuu melkein aina.

Toivottavasti tyttösen vatsavaivat helpottavat, siitä olisi varmasti apua arkeen!

Anna kirjoitti...

Heidi: Ensi alkuun tosiaan jokseenkin iso ruokavalion muutos pienellä lapsella kuulostaa pelottavalta, mutta hyvin meillä on mennyt jo melkein viikko. Eihän tämä niin hankalaa olekaan. Piti vaan hetki istua miettimässä.
Kivitasku: Mä mallailin monen muunkin väristä kerää. Muita värejä olisi ollut oikeaa paksuutta, mutta kyllä tuo ruskea oli ainoa vaihtoehto.
Zelda: Mä leipoisin vaikka hiekkakakkuja, jos se saisi tyttösen mahan rauhoittumaan ja saisin nukkua yöt heräilemättä :) Kyllä tämä tästä.
Mirva: Saatanpa kyselläkin reseptejä. Kuten jo muille vastasin, niin alku säikähdyksen jälkeen tämä viikkoa on mennyt hyvin. Ideoita ja ajatuksia on jatkoakin varten. Pitäisi vaan päästä vähän isompaa kauppaan ostamaan joitakin erikoisuuksia, joita meidän kylältä ei saa.