28.6.2011

Rai rai eli thaimaalainen pyttipannu





Tänään meillä on syöty pientä luomu vesimelonia ja rai raita. Vesimelonin siemenet tarttuvat jalkapohjiin lattialta kävellessä.

Useampi vuosi sitten olin pitkällä lomalla Thaimaassa. Siellä jokaisen ravintolan - hienon hotellin ja piskuinen katukeittiön - listalta löytyi Fried rice. Paikalliset lausuivat sen rai rai. Matkan jälkeisen riisi inhotuksen hävittyä olen kotona tehnyt silloin tällöin tuota herkkua.

Rai rai

Aina mukana:

kypsää jämä riisiä
inkivääriä
valkosipulia
soijakastiketta
öljyä

Ja sitten lisäksi mitä kaapista löytyy esim:
porkkanaa
sipulia
paprikaa
tofua
pakaste herneitä
kikhernejauhoja + vettä tai muna

Pilko mukaan tulevat ainekset. Kuumenna öljy isolla pannulla tai vokissa. Lisää inkivääri, valkosipuli ja pilkkomasi ainekset. Jos käytät kikhernejauhoja tai munaa, niin sekoita sekin mukaan tässä vaiheessa. Paista kaikkia aineksia hetki. Lisää joukkoon riisi ja soijakastike. Paista vielä hetki. Kasvikset saavat jäädä mukavan rapsakoiksi.

Minun liian (?) myöhään astiaan istutetut perunat ovat jo taimella. Jännittävää.

2 kommenttia:

AnniP kirjoitti...

Ai niin, se toppi! Kerkesin jo unohtaa. Kiitos pyttärivinkistä, kokeilen seuraavan riisiruoan jälkeen!

Anna kirjoitti...

Anni: Toppi valmistui juuri. Bloggaan, kunhan saan miehen valokuvaamaan.