17.10.2010

Kolme kuvaa
Ylimpänä on Mimmin kyselemä ohje pipoon, joka tyttösellä on päässä edellisen kirjoituksen kuvassa. Kuvan pipo ei ole itse neulomani, mutta siitä näki helposti, miten se on tehty. Pipo neulotaan siis alhaalta ylöspäin. Luodaan 48 silmukkaa, neulotaan resoria 4 krs. Sitten jatketaan sileää, kunnes pipon korkeus on n. 16,5 cm. Silmukat päätellään ja yläreuna ommellaan kiinni. Kulmat ommellaan korviksi kuvan katkoviivoitusta pitkin. Neulotaan nauhat pipoon 3:lla silmukalla. Meidän pipossa ne on neulottu ihan vain sileänä neuleena, mutta itse tekisin ne kyllä i-cord tekniikalla. Niin saa paremmat ja helpommin. Hifistellä voi tietysti monessa muussakin kohdassa, kuten päättelyssä. Tässä kuitenkin helpoin versio. Niin ja sitten nuo nauhat ommellaan sivuille kiinni resorin sisäpuolelle.

Meidän pipo on serkkutyttöjen vanha. Luultavasti heidän mumminsa on sen neulonut. Lankana on ehkä Novitan softyä. En tiedä saako sitä enää, mutta luultavasti tuollaisia paksuja, karvaisia lankoja (tiheys 12 s/cm) on muitakin saatavilla. Ohjeen koko on vauvalle sopiva. Ohje on helppo muuntaa isommallekin sopivaksi lisäämällä leveyttä ja pituutta.

Keskellä on kuva smooze-hedelmäjäädykkeiden hauskasta käyttöohjeesta.

Alimpana on tuleva unikaveri. Unikaverin lisäksi tänään on tehty muutakin. Kolmestaan miehen ja tyttösen kanssa valmistelimme pihaa talveen. Puiden ympärille laitettiin verkkoja, heinikkoa niitettiin, komposti tyhjennettiin ja keinu purettiin säilytystä varten. Vielä muutaman puun ympärille verkko, muutoksen kourissa oleva kukkapenkki kasaan ja sitten talvi saa tulla meidän puolesta.

Tiedättekö muuten mistä johtuu, että kommentoidessani googletilin kautta blogien kirjoituksia kommentit näyttävät menevän läpi, mutta myöhemmin huomaan, ettei kommenttiania olekaan. Ei siis ole kyse blogeista, joiden kommentointia valvotaan tms. Tuskin kommenttinikaan ovat olleet sellaisia, että niitä olisi poistettu.

2 kommenttia:

Mimmi kirjoitti...

Kiitos Anna! Muokkaan tuon isommaksi kummitytölleni, mutta muuten menen tämän mukaan! Olin ajatellutkin, että ihan noin vaan se varmaan käy, mutta ajattelin ettei se voi olla noin helppoa... Suurkiitos ohjeesta!

Munkin pitäis kutoa jouluksi unikaveri. Liikaa neuleideoita nyt.

Valitettavasti en osaa auttaa kommentointiasiassa. Olen lakannut yrittämästä ymmärtää tätä bloggeria. Mikään ei ikinä toimi.

Minna kirjoitti...

Unikaveri on kiva. Meillä on neulottu unikaveri, jonka olen itse saanut vuoden ikäisenä. Sellaisesta ei raski luopua.

Kommenttiasiaa en minäkään ymmärrä. mutta ainakin joissain blogeissa sanavahvistus näyttäisi tulevan jälkijunassa, eikä kommentti ole mennyt läpi koska sitä ei ole vahvistanut.