19.6.2009

Sireenipenkki

Talo jossa asumme on vanha, mutta pihalla melkein kaikki on uutta. Kun muutin asumaan tänne oli tontilla vanha omenapuu, sireeneitä, huonoon paikkaan istutettuja iiriksiä ja rinnettä, joka on entistä heinäpeltoa. Pikku hiljaa olen viime vuosien aikana valloittanut pihalle tilaa heinäpellolta. Omenapuu on yhä paikallaan, mutta sireenit jouduttiin tien levennyksen vuoksi siirtämään. Kukkimattomat iirikset on istutettu penkkiin ja nyt ne kukkivat komeasti. Ja heinää täällä kasvaa tuskastuttava määrä edelleen.


Kuvassa on viime kesänä perustamani sireenin alla oleva kukkapenkki. Se sijaitsee toisen pengertämämme nurmikon reunalla. Penkin taustalla kasvavat sireenit siirrettiin viime vuoden keväällä. Siirron vuoksi leikkasin ne alas. Pensaan viereen perustin kukkapenkin. Ajatuksenani oli tehdä puutarhalehtien malliin harmonisen värinen penkki: vain vaaleanpunaisia ja liiloja kukkia. Penkissä on:
- vaaleanpunainen särkynytsydän
- tulppaaneja
-tuoksu- ja verikurjenpolvia
-valkoisia narsisseja
-syysleimua
-kahta salviaa (vaaleanpunainen, jonka nimeä en enää muista ja violetti loistosalvia)
-lehtoakileijaa
-kolme pionia
-ruohosipulia
-ukkolaukka
-vaaleanpunavalkoinen kärhö
-laukkaneilikkaa
-sormustin kukkaa (kylvin vasta tänä keväänä)
-tulikellukka

Lisäsin tulikellukan tuomaan kontrastia tylsän tasaiseen värimaailmaan. Penkistä puskee ylös myös jotain, jota en tunnista. En muista mitään sellaista istuttaneeni eli luultavasti se on jokin rikkaruoho. Sitä puskee ylös useammasta kohdasta todella päättäväisenä, joten kohta mulla voi olla ongelmia sen kanssa. Annan sen kuitenkin kasvaa, jos se onkin jotain kivaa.

Ja niistä paremmista kuvista, joita lupailin. Kamera vaikuttaa todella kivalta, mutta mun kuvaustaidot järkkärillä on sen verran ruosteessa, että niitä parempia kuvia saatte vielä odotella. Kesälomani alkoi juuri, kameran käytön opettelu on yksi pääprojekteistani lomalla. Ja palasin takaisin tähän kapeampaan blogipohjaan, sillä tuo leveä ei näyttänyt musta hyvältä.

Kuvassa taustalla näkyy rakenteilla oleva ulkorakennus. Nyt juhannuksena meillä on rakennustauko, sillä saimme juuri asennettua huopakaton paikoilleen.

Hyvää juhannusta!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei ystäväni!
Pakettisi lähti tänään postin vastuulle. Infoatko kun se on tullut perille.
Mukavia hellepäiviä!

Ystävällisin terveisin, Rav-ystäväsi

MysteryKnitter kirjoitti...

Kaunis syreeni ja nättejä kukkia.